4 مزیت عمده رژیم غذایی گیاهخواری!
به گزارش مجله معلمی، شواهد و مطالعات نشان می دهد که مصرف هرچه بیشتر گیاهان با حفظ سلامت قلب ارتباط مستقیم دارد. کسانی که غذا های حاوی گوشت را کمتر مصرف می نمایند، کمتر در معرض سکته مغزی و یا بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرند.
درباره گیاه خواری تندوری هایی ورود دارد و شما مجبور نیستید کاملا مصرف گوشت را کنار بگذارید. اما اگر مصرف محصولات حیوانی را در رژیم خود کاهش دهید، شاهد 4 مزیت عمده این تصمیم در زندگی خواهید بود که در ادامه به آن ها می پردازیم.
شواهد و مطالعات نشان می دهد که مصرف هرچه بیشتر گیاهان با حفظ سلامت قلب ارتباط مستقیم دارد. کسانی که غذا های حاوی گوشت را کمتر مصرف می نمایند، کمتر در معرض سکته مغزی و یا بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرند. البته در انتخاب رژیم های غذایی که گوشت کمتری دارند باید دقت کنید؛ در این رژیم ها از مصرف نوشابه های قندی، دانه ها و غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و برنج سفید، و سایر محصولات فراوری شده اجتناب نموده و آجیل، میوه ها و سبزیجات و غلات کامل را بیشتر مصرف کنید.
رژیم های غذایی گیاهی شاخص توده بدنی را در محدوده سالم نگه داشته و مقدار دور کمر و دور شکم را کاهش می دهند. میوه ها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر یاری می نماید تا پیش از زیاده روی و اتمام غذا، احساس سیری کنید. چربی های اشباع شده، چربی هایی سرشار از هیدروژن هستند. این چربی ها در دمای اتاق جامدند. آن ها را میتوان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات علمی انجمن قلب امریکا، مصرف چربی های اشباع شده اندازه کلسترول خون را افزایش می دهد. این افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را بالا میبرد. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، از 2000 کالری دریافتی در روز، تنها 13 گرم آن باید به چربی های اشباع اختصاص یابد. علاوه بر این، خوردن 4 تا 5 وعده میوه و سبزی، 6 تا 8 وعده غلات کامل، 2 تا 3 وعده لبنیات کم چرب و کمتر از 180 گرم گوشت، طیور یا غذا های دریایی در روز، اساس رژیم غذایی گیاهی را تشکیل می دهد.
رژیم های غذایی گیاهی ممکن است سدی در برابر ابتلا به انواع سرطان ها باشند. مطالعات نشان می دهد که فیبر، ویتامینها، مواد شیمیایی گیاهی و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه را به اندازه چشمگیری کاهش می دهند.
از قلم نیاندازید که پرورش حیوانات و دام، منابع طبیعی را به خطر می اندازد. طبق گفته محققان دانشگاه جان هاپکینز، 27 درصد از کل آب های شیرین کره زمین، برای صنعت گوشت و لبنیات مورد استفاده قرار میگیرد. این در حالی است که بیش از 1200 گالن آب، برای فراوری یک استیک 230 گرمی مورد احتیاج است. اما فقط 80 گالن آب برای فراوری 30 گرم بادام ضروری است.
به گفته محققان دانشگاه جان هاپکینز، کل فرآیند فراوری گوشت از ابتدا تا خاتمه مقصر فراوری تقریبا 10 درصد کل گاز های گلخانه ای در سراسر دنیا است.
منبع: Livestrong
ایرنا
منبع: فرادید