طرز تهیه موس سیب و کارامل؛ دسری خوشمزه با ظاهر مجذوب کننده!
به گزارش مجله معلمی، این روزها دسرها با تنوع بالا و ظواهر مجذوب کننده و به روز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و محبوب واقع شدند. یک دسر ساده و خوشمزه به راحتی می تواند شما را شاد کند. حالا تصور کنید دسری دارید با لایه های متنوع و طعم های مجذوب کننده و ظاهری دیدنی! که هر برش آن شما را به وجد می آورد و قطعا شما را وسوسه خواهد نمود! دسرهای مدرن در شکل و طرح های مختلفی این روزها تهیه می گردد. اغلب این دسرها با موس تهیه می شوند که موس خود انواع مختلف و متفاوتی دارد. در تهیه موس اغلب از زرده تخم مرغ در طرز تهیه استفاده می گردد. ولی موس های ساده تر را با خامه شیرین شده می توان تهیه کرد. ما امروز دستور تهیه دسر موس سیب و کارامل آماده کردیم که مطمئنا می تواند یک گزینه عالی و بی نهایت خوشمزه برای لذت بردن از یک دسر خوشمزه در کنار عزیزانتان باشد.
با ما در خبرنگاران بلاگ همراه باشید با آموزش این دسر زیبا و خوشمزه!
تخم مرغ | 4عدد |
آرد سفید | یک پیمانه |
شکر | دو سوم پیمانه |
روغن مایع | یک سوم پیمانه |
قهوه فوری یا اسپرسو | دو قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | یک قاشق سوپ خوری |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
نمک | یک جهارم قاشق چای خوری |
1- برای تهیه دسر ابتدا کیک را آماده کنید.
برای این منظور مواد کیک را نیم ساعت قبل از آغاز کار، درمحیط قرار دهید و از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط گردد.
سفیده و زرده های تخم مرغ را جداکنید. سفیده ها را با همزن تمیز و خشک هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد و وقتی ظرف را برمی گردانید از ظرف برنگردد و نریزد. .
سفیده های همزده را تا زمان آماده کردن سایر مواد کیک، در یخچال نگهداری کنید.
2- در ظرف دیگری زرده های تخم مرغ را بریزید و وانیل را به آن اصافه کنید و شکر را به زرده ها اضافه کنید.
3- به مدت سه تا چهار دقیقه هم بزنید تا مخلوط شکر و زرده حالتی کرم دار و حجیم و کشدار پیدا کند.
سپس روغن مایع را به آن اضافه کنید.
4- قهوه فوری یا اسپرسو را نیز بیفزائید.
آرد را در ظرف دیگری به همراه بکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک مخلوط کنید و سپس الک کنید.
5- مخلوط آرد را کم کم به مخلوط زرده اضافه کنید. هم بزنید تا مواد یکدست گردد.
6- حالا سفیده های فرم گرفته را از یخچال خارج کنید و به مخلوط کیک اضافه کنید؛ با لیسک به آرامی مواد را زیر و رو و یا فولد کنید.
از هم زدن سریع مواد بپرهیزید باید به آرامی سفیده را با سایر مواد مخلوط کنید.
7- داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و روی آن را چرب کنید.
مواد کیک را داخل قالب یا سینی فر و روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید و کاملا در تمام سطح سینی کیک را پخش کنید تا صاف و یکدست گردد.
سینی را به سطح بکوبید تا حباب های ایجاد شده درمایع کیک از بین برود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس لیمو
سینی را در فر گرم شده با دمای 200درجه سانتی گراد قرار دهید و 15دقیقه زمان دهید تا کیک کاملا بپزد.
دمای فر را در نظر داشته باشید ممکن است کمتر یا بیشتر پخت کیک طول بکشد.
کیک را می توانید داخل قالب کوچکتر مستطیل هم تهیه کنید فقط دقت کنید که زمان پخت کیک بیشتر از نیم ساعت خواهد شد.
خامه شیرین شده | 250 گرم |
پنیر ماسکارپونه | جهار قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | یک ونیم قاشق غذاخوری |
شکلات نوتلا یا صبحانه | دو قاشق غذاخوری |
پودر قند یا شکر | سه قاشق غذاخوری |
سیب | دو تا سه عدد |
گردو خرد شده | دوتا سه قاشق غذاخوری |
کره | 25 گرم |
آب سرد | سه قاشق غذاخوری |
شیر | یک سوم پیمانه |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
دارچین | یک قاشق غذاخوری |
1- برای آغاز این مرحله، سیب ها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید.
سیب های خرد شده را داخل تابه ای بریزید. کره را به سیب ها اضافه کنید.
2- سپس پودر دارچین را هم بیفزایید.
دو تا سه قاشق شکر سفید و ترجیحا شکر قهوه ای را به سیب ها اضافه کنید و مخلوط کنید.
مخلوط را روی حرارت میانه قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سیب ها کمی پخته و نرم شوند.
3- سپس سس کارامل را تهیه کنید.
برای تهیه سس کارامل خانگی یک پیمانه شکر را داخل تابه یا قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حرارت یکدست باشد تا شکر بر اثر گرما ذوب گردد.
4- وقتی شکر کاملا براثر حرارت ذوب شد باید کره را اضافه کنید.
خامه را که هم دمای محیط بوده را به شکر و کره اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس توت فرنگی با پایه شکلات
مراقب باشید چون بعد از اضافه کردن کره و خامه مخلوط آغاز به جوشیدن می نماید و بهتر است ظرف دیواره دار و بلندی را برای تهیه کارامل انتخاب کنید.
بعد از اضافه کردن خامه، مرتب و سریع هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط گردد و سس کارامل آماده گردد. سس را داخل ظرفی بریزید.
5- حالا گردوها را به سس کارامل اضافه کنید و هم بزنید.
سس آماده شده را کنار بگذارید.
6- برای تهیه موس ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید و مخلوط کنید.
سپس چند دقیقه زمان بدهید و اجازه دهید تا مخلوط به حالت اسفنجی برسد.
7- ژلاتین را به روش بنماری حل کنید. روی بخار کتری یا داخل مایکروفر قراردهید تا ژلاتین کاملا حل گردد و حالتی شفاف پیدا کند.
8- خامه شیرین شده را با همزن مخلوط کنید و هم بزنید تا کمی فرم بگیرد اصلا نیازی به هم زدن زیاد خامه و فرم دادن کامل آن نیست. سپس پنیر ماسکارپونه یا خامه ای را به خامه اضافه کنید.
9- شیر را بریزید و سپس پودر قند را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و مواد با هم مخلوط شوند.
10- حالا ژلاتین کاملا شفاف و حل شده را به مخلوط خامه اضافه کنید.
مخلوط مواد خامه ای را نصف کنید. به نیمی از آن نوتلا یا شکلات صبحانه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مواد موس آماده است.
11- حالا قالب را آماده کنید. من از قالب لوف استفاده کردم. اگر قالب سیلیکونی دارید به راحتی میتوانید از آن بهره ببرید.
کف و دیواره های قالب را کاملا با سلفون بپوشانید.
حالا نیمی از مواد موس شکلاتی را به عنوان لایه اول داخل قالب بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس کیک شکلاتی
سپس سیب های نرم شده را در مرکز طوری که کمی از دیواره قالب فاصله داشته باشد،بریزید.
12- دوباره روی سیب ها را با به جامانده موس شکلاتی پر کنید.
بعد از این مرحله کیک آماده شده را به مقدار قالب با کمی فاصله از دیواره قالب برش دهید و داخل قالب و روی موس شکلاتی قرار دهید.
13- بعد موس سفید را بریزید و کاملا روی کیک را با موس بپوشانید. روی موس سفید و در مرکز آن، سس کارامل گردویی را قراردهید .
مجددا کمی موس سفید روی آن بریزید و کارامل را بپوشانید.
14- در آخر یک لایه کیک را طوری برش دهید و روی دسر به عنوان لایه آخر قرار دهید که سطح روی آن را کامل بپوشاند.
حالا روی دسر را بپوشانید و برای مدت حداقل 6 ساعت یا ترجیحا یک شب در یخچال قرار دهید تا دسر کاملا آماده گردد.
بعد ازاین مدت و آماده شدن دسر، آن را از یخچال خارج کنید و قالب را روی ظرفی برگردانید و سلفون را به آرامی از آن جدا کنید.
اگر می خواهید دسر را با شکلات کاور کنید بهتر است روی توری برگردانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع موس
شکلات ذوب شده را روی تمام سطح دسر بریزید تا دسر کاملا با شکلات پوشانده و کاور گردد.
دسر را به آرامی و با دقت به ظرف سرو منتقل کنید و برای چند دقیقه دوباره در یخچال قرار دهید تا کاور شکلات هم ببندد و سفت گردد.
15- حالا دسر را با پایپ کردن خامه، برش های سیب و شکلات و یا به هر طریقی مایلید تزیین کنید.
دسر فوق العاده خوشمزه و زیبای شما آماده است. حالا فقط باید آن را با یک کارد یا چاقوی تیز و برش بزنید و از تماشا لایه های زیبای آن با عطر دلپذیر سیب و دارچین و کارامل لذت ببرید.
نکات تهیه دسر موس سیب و کارامل
- برای تهیه کیک میتوانید از نیمی از مواد کیک بهره ببرید و کیک را در قالب کوچکتری تهیه کنید چون فقط نیمی از مواد کیک استفاده خواهد شد. دقت کنید که در این صورت و اگر کیک را در قالب کوچکتر یا با مواد کمتر تهیه میکنید زمان پخت کیک را حتما در نظر داشته باشید.
- قهوه در تهیه کیک اختیاری ست و میتوانید حذف کنید.
- از کیک اسفنجی یا شیفون هم می توانید برای تهیه این دسر بهره ببرید.
- لایه بندی دسر بعد از ریختن اولین لایه که همان موس است، اختیاری است و میتوانید به هر ترتیبی که مایلید، دسر را لایه بندی کنید فقط به خاطر داشته باشید بهتر است اولین لایه آن، موس باشد.
- دورنگ کردن دسر هم سلیقه ای است. موس را می توانید کاملا شکلاتی کنید یا بدون اینکه مواد را نصف کنید فقط یک رنگ در دسر به کار ببرید.
- به جای گردو در سس کارامل میتوانید از فندق بوداده یا بادام زمینی بهره ببرید.
- کمی نمک به مقدار یک چهارم قاشق چایخوری بهتر است در سس کارامل بهره ببرید. طعم بهتر و قوی تری به سس می دهد.
- سس کارامل را به تنهایی و بدون استفاده از گردو هم می توانید به کار ببرید. اما بخاطر داشته باشید طعم گردو و بادام و غیره و ترکیب آن با سیب طعمی دلپذیر و خاص ایجاد می نماید.
- این دسر جزو دسرهای بوتیکی و خاص می باشد و برای زیباسازی مجالس و مراسم هم بسیار مناسب است.
- ترکیب موسی لطیف و خوشمزه با کیک و تناسب طعم سیب و کارامل، در نهایت دسری فوق العاده خوشمزه و لذیذ ایجاد می نماید.
امیدوارم از طرز تهیه موس سیب و کارامل خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا