پرافتخارترین کشتی گیران تاریخ رشته آزاد
به گزارش مجله معلمی، المپیک و مسابقات جهانی در سال های گذشته شاهد حضور ستارگان زیادی بوده است.
به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی خبرنگاران، کشتی آزاد یک سبک کشتی رزمی است. این کشتی به همراه کشتی فرنگی یکی از 2 سبک کشتی است که مسابقات آن در المپیک برگزار می گردد.
در هر 2 سبک هدف خاک کردن و ضربه فنی کردن حریف روی تشک است. برخلاف کشتی فرنگی، در کشتی آزاد ورزشکاران اجازه استفاده از پا های خود یا حریف را در حمله و دفاع دارند. کشتی آزاد تکنیک های سنتی کشتی، جودو و سامبو را گرد هم آورده است.در این گزارش قصد داریم پرافتخارترین کشتی گیرانی که در رشته آزاد فعالیت کردند را معرفی کنیم.
نام خانوادگی او در زبان روسی به معنی خرس است. مدوید در راه رسیدن به 3 مدال طلای المپیک تمامی حریفان خود را شکست داد. او هرگز در مسابقات المپیک شکست نخورد، هرچند در سال 1964 مقابل احمد آیک از ترکیه مساوی کرد. آیک در سال 1968 هنگامی که مدوید یک وزن بالاتر رفت، طلا گرفت. او به تالار مشاهیر فدراسیون دنیای کشتی راه یافت.
مدوید در المپیک های 1964 توکیو، المپیک 1968 مکزیکوسیتی و المپیک 1972 مونیخ و 7 دوره از رقابت های قهرمانی دنیا مدال طلا گرفت. فیلا او را یکی از برترین آزادکاران تاریخ معرفی نموده است.
قطعاً یکی از بزرگترین کشتی گیران آزاد تمام تاریخ، ساتیف است که تنها در 2 مبارزه دوران حرفه ای خود باخت. او که مدال طلای المپیک های 1996، 2004 و 2008 را در کارنامه دارد، المپیک سیدنی دست خالی ترک کرد.
او در یازده دوره مسابقات قهرمانی دنیا و المپیک شرکت کرد و در 9 دوره از این مسابقات عنوان قهرمانی را به دست آورد و تنها در 2 دوره نتوانست عنوانی به دست بیاورد.
بسیاری سایتیف را به عنوان برترین کشتی گیر تمامی دوران ها می شناسند. او در حال حاضر در مجلس دومای دولتی روسیه به عنوان نمایندهٔ داغستان فعالیت می نماید. برادر او، آدام سایتیف نیز از کشتی گیران نامدار دنیا می باشد.
هیچکس به جز این آمریکایی تا کنون 4 مدال المپیک در رشته کشتی آزاد کسب ننموده است. وی اکنون رئیس فدراسیون کشتی ایالات متحده آمریکا است.
بومگارتنر با کسب چهار مدال در المپیک (2 مدال طلا، یک نقره، و یک برنز)، 9 مدال قهرمانی دنیا (3 طلا، 3 نقره و 3 برنز) و چهار مدال در بازی های پان امریکن (3 طلا و یک نقره) یکی از پرافتخارترین کشتی گیران تاریخ محسوب می گردد.
بلوگلازوف با 2 مدال طلای المپیک و 6 مدال طلای قهرمانی دنیا در وزن 57 کیلوگرم از پرافتخارترین کشتی گیران تاریخ به شمار می رود.
بلوگلازوف در دو المپیک 1980 مسکو و 1988 سئول به مقام قهرمانی رسید و المپیک 1984 لس آنجلس را به علت تحریم المپیک از دست داد و در صورتی که در این مسابقات شرکت می کرد، می توانست به جمع اسطوره هایی که 3 طلای المپیک را در کارنامه دارند بپیوندد.
سرگئی در المپیک مسکو پنج رقیب خود را با ضربه فنی شکست داد و در فینال لی-هو پیونگ از کره شمالی را مغلوب کرد. وی در فینال المپیک سئول نیز بر عسکری محمدیان از ایران غلبه کرد.
بیشتر بخوانید
- لقب نو سایت اتحادیه دنیای کشتی برای محمدرضا گرایی
یاریگین 2 مدال طلای المپیک (1972 مونیخ و 1976 مونترآل)، یک مدال طلای قهرمانی دنیا (1973 تهران) و 3 طلا و دو 2 نقره قهرمانی اروپا را در وزن 100 کیلوگرم دریافت کرد.
پس از کسب دومین طلای المپیک، یاریگین هیچگاه در رقابت های دنیای و المپیک حضور نیافت، اما 4 بار در سال های 76، 77، 79 و 80 در جام دنیای کشتی شرکت کرد و به 4 مدال طلا دست یافت.
یاریگین بعد از خاتمه دوره ورزش قهرمانی خود به کسوت مربیگری عایدی و پس از کناره گیری یوری شاهمرادف از سال 1982 راهنمایی تیم ملی کشتی آزاد شوروی به او سپرده شد. یاریگین تا سال 1992 سرمربی این تیم بود و از سال 1993 تا 97 نیز رئیس فدراسیون کشتی روسیه بود. یاریگین در سال 1997 در یک سانحهٔ رانندگی درگذشت و پس از آن زمستان هر سال یک تورنمنت بین المللی کشتی به نام او در شهر کراسنویارسک برگزار می گردد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان