پروژه شکوه تخت جمشید به دست اتریشی ها کلید خورد
به گزارش مجله معلمی، پروژه شکوه تخت جمشید، با همکاری شرکت توسعه گردشگری ایران و یک شرکت اتریشی کلید خورد.
توافقنامه اولیه پروژه شکوه تخت جمشید بین شرکت توسعه گردشگری ایران زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و یک شرکت اتریشی امضا شد. به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه گردشگری ایران، در نشستی بین علی جیرفتی، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران و هلموت ریگوارت مدیرعامل یک شرکت اتریشی در هتل بین المللی لاله تهران، این توافقنامه به امضا رسید.
علی جیرفتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران در این نشست گفت:
پروژه شکوه تخت جمشید که مقرر شده تأمین مالی آن به وسیله فاینانس یکی از بانک های کشور اتریش انجام گردد، در پنج بخش اجرا خواهد شد. در بخش اول محوطه سایت تخت جمشید و عناصر آن بر اساس استانداردهای یونسکو و سازمان میراث فرهنگی مستند، ایمن و پاک سازی می گردد، ساختمان ورودی نوی مهیا می گردد که شامل بخش های بلیت فروشی، کافی شاپ، سرویس های بهداشتی، فروشگاه صنایع دستی و سوغات، کتاب فروشی و... خواهد بود.
در بخش دوم پروژه فضای وی آی پی، سالن جلسات و بعلاوه ساختمان و گیت خروجی الکترونیکی اجرا خواهد شد. در این فاز بعلاوه برنامه ریزی برای ایجاد سامانه هدایت تورها در ساعات مختلف روز و شب انجام خواهد شد.
جیرفتی با بیان این که بخش سوم پروژه به برنامه نو نور و صدا اختصاص دارد، گفت:
در این مرحله آدیتوریوم نو راه اندازی می گردد و برنامه هایی از قبیل ویدئومپینگ و لیزرشو با آخرین تکنولوژی ها و فناوری های روز اجرایی خواهد شد و بدین وسیله اطلاعات تاریخی تخت جمشید در شکل جذابی به بازدیدنمایندگان ارائه می گردد.
در بخش چهارم و پنجم موزه تخت جمشید تکمیل خواهد شد و بعلاوه محوطه اطراف تخت جمشید برای برگزاری رویدادهای بزرگ سامان دهی می گردد. اجرای آموزش های تخصصی برای کارکنان از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران تأکید کرد:
معاونت میراث فرهنگی کشور به عنوان ناظر در این پروژه حاضر خواهد بود تا در تمام مراحل رعایت استانداردهای یونسکو برای این سایت میراث جهانی را زیر نظر داشته باشد؛ با اجرای این پروژه بین 300 تا 500 فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد.
هلموت ریگوارت، مدیرعامل شرکت اتریشی نیز گفت:
این شرکت و گروه شرکت های همکار ما در این پروژه به شکل تخصصی در امور سایت های تاریخی فعالیت می نمایند و قطعا فعالیت ها هیچ خطری را متوجه تخت جمشید نخواهد کرد و هدف اصلی این پروژه توسعه این سایت و آماده کردن آن برای ایجاد تجربه ای تازه و منحصربه فرد در بازدید از این اثر تاریخی است.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر