بررسی گلکسی A73 سامسونگ؛ میان رده ای در حد یک پرچم دار

به گزارش مجله معلمی، گلکسی A73 سامسونگ که اواخر سال 1400 به بازار گوشی های هوشمند معرفی شد، یک گوشی هوشمند میان رده با قابلیت ها و امکاناتی در حد گوشی های هوشمند پرچم دار است که در بازار ایران مشتاقان زیادی پیدا کرده و از آن می توان به عنوان یکی از پرفروش ترین گوشی های هوشمند سامسونگ در فروشگاه آنلاین خبرنگاران یاد کرد. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی این گوشی هوشمند محبوب سامسونگ بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیت هایی که ارائه می دهد، خرید آن منطقی است یا نه. با خبرنگاران مگ همراه باشید.

بررسی گلکسی A73 سامسونگ؛ میان رده ای در حد یک پرچم دار

گلکسی A72 سال گذشته سامسونگ به جز نمایشگر بزرگ تر، باتری پرظرفیت تر و زوم دیجیتالی بهتر تفاوت چندانی با گلکسی A52 نداشت. همچنین سامسونگ با وجود تفاوت چند میلیونی قیمت این دو گوشی، از پردازنده ای یکسان در هر دو گوشی مذکور استفاده کرده است. در حقیقت گلکسی A72 نتوانست در حد و اندازه بهترین گوشی سری A سامسونگ ظاهر گردد. اما این قضیه در مورد گلکسی A73 سامسونگ صدق نمی کند.

این گوشی نسبت به گلکسی A53 تفاوت های بسیار قابل توجهی داشته تا سامسونگ به نوعی بین دو گوشی سری A70 و A50 خود فاصله معنی داری ایجاد کند. علاوه بر بهره گیری از تراشه اسنپدراگون 778G، این گوشی اولین میان رده سامسونگ است که از دوربین 108 مگاپیکسلی سری گلکسی S21 استفاده می کند. اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند باکیفیت و با قابلیت های بی نظیر را دارید، این گوشی هوشمند میان رده را می توان به عنوان یک گزینه خرید بسیار خوب در نظر گرفت. گلکسی A73 سامسونگ از فروشگاه آنلاین خبرنگاران در دسترس است.

معینات گلکسی A73 سامسونگ در یک نگاه

پیش از اینکه ببینیم آیا گوشی میان رده گلکسی A73 سامسونگ ارزش خرید دارد یا خیر، بد نیست نگاهی به جدول معینات فنی این گوشی داشته باشیم تا ببینیم شرایط روی کاغذ چگونه است.

نام گوشیگلکسی A73 5G سامسونگ
ابعاد و وزن 163.7 در 76.1 در 7.6 میلی متر / 181 گرم
معینات نمایشگر Super AMOLED Plus با رفرش ریت 120 هرتز و بیشینه روشنایی 800 نیت - 6.7 اینچی با تراکم پیکسلی 393 پیکسل بر هر اینچ و وضوح 1080 در 2400 - دارای پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس 5 - نسبت تصویر 20:9
کیفیت ساختفریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت
سیستم عامل و پردازندهاندروید 12 و رابط کاربری One UI 4.1 / اسنپدراگون 778G کوالکام همراه با پردازنده گرافیکی Adreno 642L
ترکیب حافظه رم و حافظه داخلی128/6، 128/8، 256/8 گیگابایت از نوع UFS 2.2
دوربین ها 108 مگاپیکسلی اصلی با لرزشگیر اپتیکال و فوکوس اتوماتیک - 12 مگاپیکسلی اولترا واید - 5 مگاپیکسلی ماکرو - 5 مگاپیکسلی عمق میدان
دوربین سلفی32 مگاپیکسل با گگرددگی دیافراگم f/2.2
کیفیت فیلم برداریدوربین اصلی 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه - دوربین سلفی 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه
باتری و شارژر5000 میلی آمپر ساعت - 25 واتی
سایر معیناتبلوتوث نسخه 5.0 - حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر - دو سیم کارت - درگاه USB 2.0 - پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت همراه (5G) - اسپیکر دوگانه
رنگ های قابل عرضهخاکستری، سبز و سفید

طراحی

به طور کلی باید گفت که از نظر طراحی در گلکسی A73 یا سایر گوشی های میان رده سامسونگ شاهد تغییر خاصی نسبت به نسل قبلی نیستیم و تنها پنل جلویی آن ها از جنس شیشه است. فریم کناری و پنل پشتی این میان رده هر دو از پلاستیک ساخته شده اند؛ همین عامل موجب شده تا گوشی در عین داشتن نمایشگر بسیار بزرگ وزن سبکی داشته باشد و کاربران بتوانند با یک دست به راحتی از آن استفاده کنند.

اگرچه پلاستیک ارزان نیست، اما نسبت به شیشه و آلومینیوم ارزش پایین تری دارد و آن را می توان به عنوان یکی از نکات منفی گلکسی A73 به حساب آورد. خوشبختانه، پوشش مات پنل پشتی اثر انگشت را به خود جذب نمی کند و به A73 کمک کرده تا ظاهری ساده و در عین حال زیبا داشته باشد. از طرف دیگر، این گوشی ممکن است کمی لغزنده باشد؛ به همین دلیل حتماً پیشنهاد می کنیم که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آن از قاب های محافظ استفاده کنید.

همانطور که اشاره شد، گلکسی A73 سامسونگ چندان سنگین نیست و به لطف حذف جک 3.5 میلی متری هدفون، حدود یک میلی متر نازک تر از مدل قبلی خود است که به هندلینگ بهتر کمک می کند؛ این موضوع به خصوص زمانی که می خواهید با یک دست به گوشه های بالایی صفحه نمایش دسترسی پیدا کنید، خود را بیشتر نشان می دهد. سامسونگ همانند همه گوشی های هوشمند نوش جک 3.5 میلی متری صدا را در این گوشی حذف کرده و این موضوع قطعاً همه کاربران را راضی نخواهد کرد. اما به هر حال، این اقدامی است که در محصولات نو بیشتر شرکت های تولیدکننده گوشی های هوشمند دیده می گردد و تنها مختص به این شرکت کره ای نیست.

صفحه نمایش و صدا

گلکسی A73 سامسونگ مجهز به یک نمایشگر 6.7 اینچی Super AMOLED Plus است که از رفرش ریت 120 هرتزی، رزولوشن فول اچ دی پلاس 1080 در 2400 پیکسل، تراکم پیکسلی 393 پیکسل در اینچ، حدبیشتر روشنایی نمایشگر 800 نیت و نسبت تصویر 20:9 بهره می برد. این نمایشگر محتواهای ویدیویی و تصویری را با کیفیت بالایی برای شما به نمایش می گذارد و تجربه ای لذت بخش از این کار به شما ارائه می دهد.

اگرچه برای مثال این صفحه نمایش مانند نمایشگر گلکسی S22 اولترا حدبیشتر روشنایی 1750 نیت ندارد، اما کنتراست، زوایای دید و سطوح روشنایی همگی عالی هستند و نرخ رفرش 120 هرتز نیز به لطف قدرت تراشه اسنپدراگون 778G تجربه ای روانی از کار با این گوشی برای شما به ارمغان می آورد.

سامسونگ در این گوشی از یک حسگر اثرانگشت بسیار پیشرفته استفاده کرده که سرعت و عملکرد بسیار خوبی دارد و قفل گوشی را در کوتاه ترین زمان ممکن برای شما باز می کند. گوریلا گلس ویکتوس 5 که مقاومت بسیار خوبی در برابر ضربات و خط و خش از خود نشان می دهد، به عنوان محافظ نمایشگر گلکسی A73 به انجام وظیفه می پردازد و حفره نمایشگر نیز میزبان دوربین سلفی این گوشی هوشمند میان رده است.

اگر فضای اطراف سیستم دوربین سلفی سری A70 و A50 سامسونگ را با هم مقایسه کنیم، در می یابیم که سری گلکسی A70 در مقایسه با سری گلکسی A50 حاشیه های بیشتری در اطراف حفره نمایشگر و دوربین سلفی دارد و علت این امر هنوز معین نشده است. نگاه کردن به این فضا های خالی ممکن است کمی آزاردهنده باشد؛ به خصوص اگر از تم دارک مود در گوشی هوشمند استفاده نکنید. اما ظاهراً سامسونگ با این موضوع مسئله ای ندارد.

در بخش صدا نیز گلکسی A73 به لطف اسپیکرهای دوگانه خود عملکرد بسیار خوبی داشته و سامسونگ حدبیشتر حجم صدا را نسبت به بلندگوهای استریو در گلکسی A52/A72 سال گذشته بهبود بخشیده است. همچنین این بلندگوها صدایی باکیفیت و شفاف را ارائه می دهند. خوشبختانه، صدای استریو دیگر یک ویژگی محدود به گوشی های پرچم دار سامسونگ نیست و در بیشتر گوشی های میان رده این شرکت کره ای به چشم می خورد.

سیستم دوربین

بدون شک بارزترین ویژگی این گوشی هوشمند میان رده، بهره گیری از سنسور 108 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی است که برای اولین بار در یک گوشی هوشمند میان رده اتفاق می افتد. این سنسور دوربین تصاویر فوق العاده باکیفیتی را ثبت می کند؛ به حدی که اگر به تصاویر گرفته شده دوربین این گوشی و گلکسی S22 اولترا نگاه کنید، تفاوت چندانی مشاهده نخواهید کرد و این یعنی شما با پرداخت هزینه یک گوشی میان رده از قابلیت های یک گوشی پرچم دار بهره مند خواهید شد.

اما جدا از این نقاط مثبت، دوربین گلکسی A73 زوم چندان خوبی ندارد و همه جزئیات به خوبی ثبت نمی گردد. همچنین تصاویر ثبت شده نویز بیشتری نسبت به دوربین گلکسی S22 اولترا دارند که به نظر نتیجه ضعف هوش مصنوعی تراشه اسنپدراگون 778G است. این گوشی در حالت پیش فرض با سنسور 12 مگاپیکسلی به ثبت تصاویر می پردازد. این دوربین جزئیات زیادی هم در نواحی روشن و هم در نواحی تاریک تصویر به شما ارائه می دهد و نویز به خوبی کنترل می گردد.

تصویربرداری با حالت شب نیز به شرط اینکه نور محیط خیلی کم نباشد، بسیار لذت بخش خواهد بود. در غیر این صورت گوشی از نوردهی طولانی استفاده می کند که قابلیت این گوشی به خوبی گوشی های پرچم دار سامسونگ نیست. احتمالاً علت این موضوع پردازنده میان رده و حالت شب قدیمی گلکسی A73 است.

با بررسی حالت تصویربرداری 108 مگاپیکسلی این گوشی درمی یابیم که سامسونگ ویژگی Detail enhancer یا تقویت کننده جزئیات سری گلکسی S22 را در سیستم دوربین این گوشی هوشمند تعبیه کرده است. این قابلیت همانطور که از نامش معین است از تعدادی الگوریتم برای نشان دادن جزئیات بیشتر و تقویت تصویر نهایی بدون هیچ مورد اضافه ای، بهره می برد.

با این حال آزمایشات اجرا شده نشان داده که بهتر است از این قابلیت برای تصویربرداری استفاده نکنید. اولا، تقویت کننده جزئیات به سختی تفاوتی در تصاویر ثبت شده ایجاد می کند و در حالت 108 مگاپیکسلی، محدوده دینامیکی به طور قابل توجهی ضعیف تر خواهد بود. این به این معنی است که بسکمک از منطقه ها تیره در عکس ها پنهان می مانند و دیده نمی شوند.

به تصویر زیر نگاه کنید. این عکس در حالت پیش فرض 12 مگاپیکسلی گرفته شده است.

همچنین دو تصویر 108 مگاپیکسلی زیر که یکی با استفاده از قابلیت Detail enhancer و دیگری بدون آن گرفته شده، کنار هم به چشم می خورند. ببینید چگونه ناحیه اطراف چراغ ها در این تصاویر تاریک شده اند! در برخی تصاویر جلوه های بصری به خوبی نمایش داده می شوند، اما در کل، استفاده از این قابلیت چندان پیشنهاد نمی گردد.

جدا از این موضوع باید اشاره کنیم که گلکسی A73 سامسونگ مسائل فوکوس اتوماتیک گلکسی S20 اولترا را ندارد. دوربین این گوشی در حالت فیلم برداری عملکرد بی نظیری را از خود نشان داده و در هنگام فوکوس اتوماتیک نیز جزئیات به وضوح دیده می شوند. متاسفانه در این گوشی علی رغم وجود دوربین 108 مگاپیکسلی، امکان ضبط ویدیوی 8K و فیلم برداری با نرخ 60 فریم بر ثانیه در رزولوشن 4K وجود ندارد تا بار دیگر میان رده بودن آن به ما گوشزد گردد.

اما سوالی که اینجا مطرح می گردد آن است که چرا سایر سنسورهای دوربین این گوشی به پای سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی آن نمی رسد. اول از همه باید به نبود دوربین زوم اختصاصی اشاره کرد (دوربین 108 مگاپیکسلی زوم 2 برابری دارد). همچنین دوربین 12 مگاپیکسلی فوق عریض، جزئیات یا محدوده دینامیکی کافی را ارائه نمی دهد. تنها خوبی دوربین فوق عریض این است که سعی می کند رنگ ها و جلوه تصویر ثبت شده همانند دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی باشد (که البته با شکست روبرو می گردد).

دوربین 5 مگاپیکسلی ماکروی این گوشی، همانند سایر دوربین های ماکرو عملکرد چندان خوبی ندارد. معین نیست که سامسونگ تا چه زمانی قصد دارد از این دوربین های ماکرو با رزولوشن پایین و فناوری فوکوس ثابت استفاده کند، زیرا گرفتن عکس های بدون لرزش با فوکوس مناسب با استفاده از آن ها بسیار سخت است. همچنین بهره گیری از سنسور عمق میدان نیز تأثیر چندانی ندارد، چراکه گوشی های سامسونگ برای گرفتن عکس های پرتره به جای کمک گرفتن از این دوربین، این کار را با سیستم هوش مصنوعی انجام می دهند که اتفاقاً عملکرد بسیار خوبی در گلکسی A73 دارد.

در بخش زیر نمونه ای از عکس های ماکرو و پرتره گلکسی A73 به نمایش گذاشته شده است.

برای سلفی، گلکسی A73 یکی دیگر از گوشی های میان رده سامسونگ است که از دوربین 32 مگاپیکسلی بهره می برد و کیفیت تصویر در طول روز و به طور کلی در شرایط نوری مناسب می تواند رضایت کاربران را به همراه داشته باشد. حالت پرتره سلفی نیز عکس های خوبی ثبت می کند و از این بابت نیز مسئله ای وجود ندارد.

عملکرد سخت افزاری

از لحاظ عملکرد سخت افزاری باید اشاره کنیم که گلکسی A73 سامسونگ فوق العاده است و تجربه بسیار روانی را به شما ارائه می دهد. پردازنده این گوشی تفاوت عملکرد فاحشی نسبت به سایر گوشی های سری A از خود نشان داده است. اپلیکیشن دوربین به عنوان مثال برخلاف سایر گوشی های میان رده سامسونگ سرعت بالایی دارد و به محض زدن شاتر عکاسی صورت می گیرد.

پردازنده اسنپدراگون 778G که به عنوان قلب تپنده این گوشی میان رده به انجام وظیفه می پردازد، یک پردازنده 8 هسته ای با لیتوگرافی 6 نانومتری است که 4 هسته قدرتمند Cortex-A78 و 4 هسته کم مصرف Cortex-A55 وظیفه پردازش را برعهده دارند. در کنار این تراشه، پردازنده گرافیکی Adreno 642L قرار گرفته است که حدود 40 درصد نسبت به نسل قبلی بهینه تر شده است.

اگرچه عملکرد گلکسی A73 تقریباً مشابه گلکسی A52s با اسنپدراگون 778G است، اما A73 تجربه روان تری را ارائه می دهد و این موضوع نتیجه بهینه سازی موثرتر سامسونگ روی پردازنده اسنپدراگون 778G است. البته لگ و باگ روی هر گوشی هوشمندی دیده می گردد و این میان رده نیز از این قضیه مستثنی نیست، اما این موضوع خیلی آزاردهنده نخواهد بود و گلکسی A73 از پس اجرای روان و بدون لگ هر بازی یا اپلیکیشن سنگینی بر می آید. اسنپدراگون 778G نیز عملکردی در حد تراشه پرچم دار دارد.

این گوشی هوشمند همانند تمام گوشی های اخیر سامسونگ، دارای ویژگی حافظه مجازی (RAM Plus) است که امکان استفاده از حدبیشتر 8 گیگابایت حافظه رم مجازی را به کاربران می دهد. اگرچه این قابلیت در استفاده های روزمره از گوشی هیچ تفاوتی ایجاد نمی کند، اما به عنوان یک ویژگی مثبت گوشی هوشمند در حد پرچم دار می توان به آن نگاه کرد.

عملکرد نرم افزاری

سیستم عامل اندروید 12 به صورت پیش فرض روی این گوشی هوشمند نصب شده و رابط کاربری UI 4.1 سامسونگ را اجرا می کند. این رابط کاربری قابلیت های بسیار خوبی را از جمله شخصی سازی را در اختیار شما قرار داده و می توانید به دلخواه خود محیط نرم افزاری گوشی خود را تغییر دهید.

نکته دیگری که در این مورد باید به آن اشاره کنیم، پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدتی است که سامسونگ از این گوشی خواهد داشت. به تازگی اندروید 13 نیز به همراه رابط کاربری UI 5.0 برای این گوشی منتشر شده و این موضوع تا 4 سال ادامه پیدا می کند؛ بنابراین کاربران از این بابت نیز مسئله ای نخواهد داشت.

باتری

سامسونگ از عمر باتری دو روزه این گوشی همانند A33 و A53 خبر داده، که این آمار و ارقام مربوط به استفاده روزمره و همچنین خاموش بودن رفرش ریت 120 هرتزی است. اما با بهره گیری از رفرش ریت 120 هرتزی A73 قادر است یک روز کامل به شما شارژدهی ارائه دهد و در طول شب نیز گوشی شما خاموش نخواهد شد.

این گوشی همچنین سرعت شارژ بالایی دارد. گلکسی A73 طی 10 دقیقه شارژ از درصد 5 به 20 و طی نیم ساعت شارژ از درصد 20 به 50 می رسد. درون جعبه این گوشی، آداپتور قرار داده نشده و شما باید به صورت مجزا برای خرید یک شارژر 25 وات هزینه پرداخت کنید.

آیا خرید گلکسی A73 سامسونگ منطقی است؟

گلکسی A73 سامسونگ اگرچه در رده گوشی های میان رده قرار گرفته است، اما عملکردی شبیه به یک گوشی پرچم دار ارائه می دهد. کیفیت نمایشگر فوق العاده، پردازنده قدرتمند، دوربین بی نظیر، طراحی مقاوم در برابر آب، بلندگوهای استریو، عمر باتری دو روزه و پشتیبانی نرم افزاری 4 ساله از جمله ویژگی های بسیار خوبی است که ارزش خرید گلکسی A73 را بالا می برد؛ بنابراین اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند اندرویدی همه جوره خوب را دارید، A73 سامسونگ می تواند یکی از گزینه های خرید شما باشد.

نقاط قوت گلکسی A73 سامسونگ

  • نمایشگر 120 هرتز AMOLED با پشتیبانی از رفرش ریت 120 هرتزی
  • عملکرد بسیار روان
  • سیستم دوربین قدرتمند
  • شارژدهی طولانی
  • پشتیبانی نرم افزاری 4 ساله
  • بلندگوهای استریو
  • گواهی ضدآب

نقاط ضعف گلکسی A73 سامسونگ

  • نبود جک 3.5 میلی متری هدفون
  • نبود دوربین اختصاصی زوم دیجیتال مانند گلکسی A72
  • نبود شارژر و آداپتور درون جعبه گوشی
  • بدنه تمام پلاستیکی

سخن پایانی

در این مطلب به نقد و بررسی یکی از پرفروش ترین گوشی های هوشمند میان رده موجود در فروشگاه خبرنگاران یعنی گلکسی A73 سامسونگ پرداختیم و آن را در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار دادیم تا اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند باکیفیت برای انجام کارهای مختلف را دارید، این گوشی میان رده سامسونگ را از فروشگاه آنلاین خبرنگاران برای خرید خود در نظر بگیرید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 7 آذر 1401 بروزرسانی: 7 آذر 1401 گردآورنده: moelmi.ir شناسه مطلب: 466

به "بررسی گلکسی A73 سامسونگ؛ میان رده ای در حد یک پرچم دار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی گلکسی A73 سامسونگ؛ میان رده ای در حد یک پرچم دار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید