امن ترین جایگاه اتوبوس برای ابتلا نشدن به کرونا کدام است؟

به گزارش مجله معلمی، حمل ونقل عمومی شریان زندگی مردمی است که در بسیاری از شهر های بزرگ در سراسر دنیا زندگی می نمایند. با این حال نتایج تحقیق اخیر هشدار می دهد مکان نشستن مسافران در اتوبوس و یا مترو شلوغ ممکن است قرار گرفتن آنان در معرض ذرات حامل کووید-19 را افزایش دهند.

امن ترین جایگاه اتوبوس برای ابتلا نشدن به کرونا کدام است؟

به گزارش ایسنا، محققان مدلی را توسعه داده اند که تفاوت های تهویه را بر اساس محل نشستن شخص در یک وسیله نقلیه شلوغ نشان می دهد. مطالعه آنان بر ویژگی های مشترک انتقال بدون علامت ازجمله دینامیک هوا و قطرات، انتقال حرارت، تبخیر، رطوبت و اثرات سیستم های تهویه متمرکز بود.

کارلوس پنیا مونفرر، محقق ارشد این تحقیق شرح می دهد: با تجسم قطرات و جریان، متوجه پدیده های فیزیکی مانند فعل و انفعالات پیچیده بین افراد، بازدم و تهویه می شوید که در اطراف شما رخ می دهد و مورد توجه قرار نمی گیرند. زمانی که صحبت از پیشگیری از ابتلا به عفونت می گردد، این موارد دقیقا مهار آن را سخت می نمایند.

جایگاه کنار پنجره را انتخاب می کنید؟

این گروه با استفاده از مدل خود به این موضوع پرداختند که وقتی فردی که در ردیف مسافران نشسته صحبت می نماید، برای قطرات کوچک (آئروسل ها) موجود چه اتفاقی می افتد. در بعضی از خودروها، هوا از بالا به داخل پمپ و از دریچه های پایینی نزدیک به جایگاه های پنجره خارج می گردد.

این عملکرد چرخش داخلی ایجاد می نماید که دما را مطلوب نگه می دارد و آلاینده های موجود در هوا را از فضا حذف می نماید. باوجود سودمندی کلی این ویژگی ها، محققان قصد داشتند دریابند آیا هر جایگاه مزایای یکسانی دارد یا خیر.

آنان دریافتند که قطرات ناشی از سرنشینان جایگاه های کنار پنجره به سمت بالا می رود و فضای سایر مسافران را به مقدار کمتری نسبت به سایر جایگاه ها آلوده می نمایند. برعکس، قطرات بازدم فراوری شده از افراد نشسته بر جایگاه وسط بیشتر به فضای مسافران نشسته در جایگاه نزدیک راهرو حمله می نماید. این به جریان رو به پایین تهویه در جایگاه های راهرو اشاره دارد که قطرات ویروس را به سمت پایین می راند و خطر بیمار شدن مسافران راهرو را افزایش می دهد.

این مدل بعلاوه نشان می دهد که سیستم تهویه خودرو فورا قطرات گفتاری مسافران ایستاده را به سمت پایین می کشد.

وی نتیجه می گیرد: این شبیه سازی ها با وضوح بالا بر وسایل حمل ونقل عمومی متمرکز بودند، اما می توان آن ها را به ساختمان های تجاری یا مسکونی، مراکز مراقبت های بهداشتی، دفاتر یا مدارس توسعه داد.

نتایج این تحقیق در نشریه Physics of Fluids منتشر شده است.

منبع: فرارو
انتشار: 26 فروردین 1401 بروزرسانی: 26 فروردین 1401 گردآورنده: moelmi.ir شناسه مطلب: 309

به "امن ترین جایگاه اتوبوس برای ابتلا نشدن به کرونا کدام است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امن ترین جایگاه اتوبوس برای ابتلا نشدن به کرونا کدام است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید